Kultainen Pilli pähkinänkuoressa

  • Kultainen Pilli -tapahtuman traditioineen on käynnistänyt Helsingin Koripalloerotuomarit, joka on lahjoittanut tyylikkään kiertopalkinnon sekä laatinut alkuperäiset sen myöntämiseen liittyvät säännöt. HKET myös vastasi ensimmäisen tapahtuman järjestelyistä toukokuussa 1989. Muutaman vuoden kuluttua SKEL:n perustamisesta vastuu tapahtumaan liittyvistä järjestelyistä siirrettiin SKEL:lle. Tapahtuman järjestelyoikeudet myönnetään hakemuksesta jollekin jäsenkerhoista aina edellisen toimintakauden vuosikokouksessa.
  • KULTAINEN PILLI on kiertopalkinto, joka myönnetään vuosittain ansioituneelle erotuomaritoiminnan kehittäjälle ja edistäjälle. Saajalle jää lisäksi pysyvästi palkinnon pienempi kopio. Saaja valitaan vuosittain siten, että ensimmäisellä kierroksella kukin kerho tekee ehdotuksensa pillin saajasta perusteluineen. Toisella kierroksella kerhot asettavat ehdokkaat näkemyksensä mukaiseen paremmuusjärjestykseen. Pienimmät sijalukupisteet saaneesta saajaehdokkaasta tulee kunkin vuoden palkittu.
  • Palkinto jaetaan vuosittaisen Kultainen Pilli -gaalaillan loppuhuipentumana. Iltaan sisältyy aina myös muuta tasokasta ohjelmaa. Perinteisesti yhtenä ohjelmanumerona on ollut kerhojen välisen koripalloturnauksen loppuottelu Viheltäjän Vadista, jonka saaja on perinteisesti ratkaistu muualla kuin koripalloparketilla. Myös Viheltäjän Vadin on lahjoittanut Helsingin Koripalloerotuomarit. Vuodesta 1999 lähtien tapahtumassa on myös palkittu miesten I divisioonan ja naisten SM-sarjan seurojen valitsema Vuoden pääsarjatuomari Salpausselän Koripalloerotuomarikerhon lahjoittamalla kiertopalkinnolla.

Graphics by Pineworks